вторник, 19 март 2013 г.

SRT Viper тунинг версия от Time Attack***



 Американския спортен автомобил SRT Viper, по-рано познат ни под името на Dodge Viper,
получи нова модификация от Time Attack, която включва редица фини настройки за управление на пистата. Идеята за изграждането на колата се появи, след като предишното поколение на Corvette ZR1 е било по-бързо от обикновения, "Viper" на пистата Лагуна Сека. Версията на SRT Viper Time Attack (TA) ще излезе на конвейера през третото тримесечие на тази година и ще е на цена от 120 500 долара на пазара в САЩ. Общо американския автомобилен производител планира да издаде само 33 броя на супер автомобила.


За да стане по-бърз от Corvette ZR1 на пистата Laguna Seca, но все още е подходящ за движение по обществените пътища, спортния автомобил SRT Viper TA получава по-твърдо окачване с амортисьори Bilstein Damptronic и има два режима на работа, карбоксилна разширяване ACL, подобрени спирачки Brembo с подобрена система за охлаждане, големи джанти Sidewinder II и високо скоростни гуми Pirelli P Zero Corsa. Купето е боядисано в ярко оранжева боя «Crusher Orange" и има допълнителни елементи в бодикита изработени от въглеродни влакна. Предния спойлер и задния спойлер увеличават ефекта на притискащата сила върху двете оси и заедно с ултра-ниския център на тежестта и идеалното разпределение на теглото на осите (50/50) позволява на суперавтомобила да се чувства по-комфортно при по-високи скорости. В интериора автомобила е оборудван със спортни седалки Sabelt 3 с 6-точкови колани състезателни седалки и интериор в оранжева тапицерия в цвета на купето.


SRT Viper TA все още има V-образен десет-цилиндров двигател, с 640 к.с. и максимален въртящ момент от 814 нютон метра. Собственото тегло от 1517 кг, е по-малко с 2 кг от масата на стандартния SRT Viper и 11 кг по-лека версия от Viper GTS. Задно задвижваното купе ускорява до 96 км/ч за 3.3 секунди, а дистанцията от 402 метра автоматично преминава за 11,3 секунди. Обиколката на пистата Laguna Seca се осъществи за 1 минута и 33.62 секунди, с 0,08 секунди по-бързо от Corvette ZR1 и повече от 2 секунди по-бързо от SRT Viper GTS.

Няма коментари:

Публикуване на коментар