събота, 23 март 2013 г.

Maserati готви своя версия LaFerrari?


Ако някоя марка има пряка полза от всичко което прави Ferrari, то определено е Maserati.
Марката Ferrari е братска и често стигат до решения от Маранело, които след това се конвертират в дизайнерски етикети на Maserati. Така бе в действителност с бившия Enzo, сега вече има и слух, че очаква нова LaFerrari.
Хибридното LaFerrari е ултра-спортист и скоро може да се превърне в нова кола под марката на Maserati. Ако се доверим на британското списание МсCAR, LaFerrari ще се превърне в основа за супер спортен автомобил на Maserati както Enzo се превърне в 2004-та година. Както при всеки модел MC12, Maserati буквално ще копират от Маранело идеите, но тяхната версия ще е без системата на LaFerrari HY-KERS. Не може да се каже за електрониката на шасито, които ще бъдат променени след гореспоменатите нововъведения.
Точно като на MC12, новият ултра спортист на Maserati ще бъде по-лек от автомобила на Ferrari. В този случай, разликата ще бъде още по-голяма, защото ще бъде премахната хибридна схема, която работи в LaFerrari. Какво ще има под капака му, обаче остава напълно неясно за сега. В момента има две теории. Едната казва, че съществуващия 6.3-литров V12 двигател от LaFerrari ще бъде подсилен, за да произвежда над 789 к.с. и 700 Нм въртящ момент, а вторият твърди, че от Maserati ще използват двигателя от новото Quattroporte V8, който трябва да получи четири турбини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар