четвъртък, 7 март 2013 г.

Mercedes-Benz G63 (G65) AMG Spyridon тунинг от Hamann


Тунинг студиото Hamann представи на международното автомобилно изложение в Женева доработен SUV Mercedes-Benz G63 (G65) AMG носещ името Spyridon.
За да предад на ''джипа'' изключителност тунерите са подготвили нов бодикит, но за да се подчертае колко луксозен е автомобила, те го окрасиха със златен декор. В допълнение, проектът Spyridon се различава от серийния модел Mercedes-Benz G-Class с големите си колела, подобрен интериор и подобрен технически пълнеж.


Купето на SUV-а е изработено от елементи от въглеродни влакна, които значително намаляват теглото на автомобила. Преработена е предната броня, която включва и LED дневни светлини и отвори за вентилация, с тежеста си от само 6,5 кг тя придава не само агресивност на екстериора, но също така и подобряване на охлаждането на двигателния отсек. Задната броня е модифицирана и се трансформира е спойлер в края на покрива. Уникалност и луксозния вид на SUV-а се подчертава от множество златни акценти, включително радиаторната решетка с емблема Hamann, странични лайсни,  вентилационните отвори в предните калници и огледалата, както и ауспусите. Купето е покрито с черна матова боя, тонирани стъкла и затъмнени фарове.


Чрез препрограмиране на ECU и инсталиране на спортната изпускателна сиситема специалистите от Hamann предлагат подсилване на мощноста на на 5,5-литровия V8 с 544 к.с. и 700 нютон метра до 610 коня и 875 нютон метра. Тунерите са доработили и по-мощния 6.0-литров V12 двигател, като след интервенцията той е получил 702 конски сили и 1100 Нютон метра, вместо на 610 коня и 1000 нютон метра.


В интериора на Mercedes-Benz G-Class може да намерите черна кожа и златни апликации, алуминиеви декоративни елементи, елелемнти от въглерод и черни велурени стелки с оригинална боя на немската тунинг къща. Индивидуалния интериор се наблюдава в малките детайли, като например гъмирани алуминиеви педали,  праговете на вратите и скоростният лост на скоростна кутия са изработени от стомана. 


Цената на тази изключителна доработка не е известна.



Няма коментари:

Публикуване на коментар