петък, 15 март 2013 г.

BMW X5M тунинг от Velos Designwerks***


 
Американската компания Velos Designwerks, ангажирана не само в производството на джанти за автомобили, но и експериментира с тунинг доработката на автомобили,
представи плодовете на последната си творба - кросоувър BMW X5M. "Напомпания" немския SUV има доработен екстериор, който включва стилни джанти с голям диаметър, подобрено окачване и комплект от нови елементи, което позволява да се увеличи производителността на и без това вече мощния V8 двигател.


Каросерията на автомобила е боядисана в ярко синя боя, която контрастира с тонираните стъкла, червените спирачни апарати, черната решетка и черните елементи на аеродинамичния бодикит (преден спойлер, заден дифузьор и спойлер на покрива). По-спортно излъчване на екстериора дават и черните 10-лъчеви джанти Solo V от 19 и 22 инча с нископрофилни гуми Pirelli и ниско окачване.



4.4-литров туин-турбо "осмак" се преконфигурира с ECU (електорнно управление на блока), като се добавя нова по-ефикасна спортна изпускателна система. Резултат на това е мощноста на двигателя е в състояние да се повиши от 555 на 645 к.с., а максималният въртящ момент е нараснал от 680 на 843 нютон метра. 


За съжаление в новината не се споменава нищо за цената да тунинг пакета, както и данните за ускорението и максималната скорост.


Няма коментари:

Публикуване на коментар