понеделник, 25 март 2013 г.

Citroen Spacek идва на автосалона във ФранкфуртДокато DSX се приготвя за Шанхай, Citroën трябва да изчака и салона във Франкфурт.
Има информация, че там ще бъде представена модерна версия на Citroen 2CV, който бе обявен с концепцията C-Cactus представена във Франкфурт преди шест години.

С новия DSX, Citroen до края на годината планира да пусне и модерен вариант на легендарния Spacek. Колата в момента е известна като E3 трябва да се навлезе в производството до края на тази година. Възможно е новия модел да е притежава голяма част от дизайна на концепцията, C-Cactus представен на IAA 2007-ма година.


За негова база е избран C4 което означава, че ще очакваме хечбек с пет врати и достатъчно пространство за петима души. За старта си Citroen ще използва добре познатата ни гама от двигатели, които ще включват нов 1.2-литров три-цилиндров. Новия Spacek трябва да бъде отговор на Citroen за наплив на евтини коли, но не под формата на "Дачия" според която E3 ще е по-комфортен и качеството ще бъде на няколко крачки по-високо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар