сряда, 20 март 2013 г.

BMW X4 идва през 2014 г.


 BMW Group, най-големият в света производител на премиум автомобили потвърди очакванията на печалбата преди облагане с данъци за 2013 г.,
главно поради падащи продажби в Европа и по-висока цена на новите модели, обяви увеличение на капацитета и инвестиции в най-новите хай-тек технологий.
"Ние сме на път да постигнем ръст на продажбите във всички подразделения за тази година, продажбите да станат рекордни", каза главният изпълнителен директор на BMW, Норберт Райтхофер.



Райтхофер обяви, че до края на 2014 г.. 25 нови модела ще бъдат добавени към гама на компанията от продукти, включително и по-малък брат на X6-BMW X4.
"Ние сме създали премиум сегмента Sports Activity Vehicle. Досега на пазара, не е имало коли със задвижване на четирите колела, както и да бъдат "по-спортно" ориентирани, каза изпълнителният директор.



 От края на 1990-те години до наши дни, дори BMW е продала 2,7 милиона автомобила от X семейството, а от следващата година ще се предлага и напълно нов X4, обяви компанията.



Преди това ръководители на BMW заявиха, че X4 ще е 4.65 м. дълъг и ще използва комбинация от четири и шест-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, заимствани от модела X3, с която споделя платформа.


Интересно е да се отбележи, че първото предварително производство на BMW i3, първия високотехнологичен електрически мини модел, излезе от производствената линия в Лайпциг през януари тази година.


BMW i3 се предлага на пазара, и този модел има доста голям интерес, заяви Райтхофер.


Няма коментари:

Публикуване на коментар