четвъртък, 28 март 2013 г.

Porsche Macan на автосалона във Франкфурт***



Докато сме заети тези дни с автомобилното изложение в Ню Йорк и няколко новини от мрежата, Porsche вече се готви за автомобилния салон във Франкфурт,
който ще се проведе през септември и където ще има премиера дългоочаквания SUV Macan.
Този по-малък Porsche SUV (от индонезийския дума за "тигър"), както пише германското списание Auto Bild се очаква да бъде на разположение през ноември на цена от 47,500 евро за базовата версия.
Моделът Macan е част от стратегията на Porsche до 2018 г., която води до увеличаване на доставките и увеличаване на продажбите на немската фабрика. Този модел е истинско Porsche като превозно средство, което съчетава характеристики на спортен автомобил и ползите на SUV моделите.


Macan ще споделят много компоненти с Audi Q5, а производството ще се проведе в германската фабрика в Лайпциг, където са инвестирани 500 милиона евро в разширяване на капацитета и къде ще работят общо 1000 работници.
Новото Porsche SUV е с дължина около 460 см (текущия Cayenne има 485 см), и в гама от двигатели ще бъдат бензинови и дизелови двигатели.

Така Macan с бензинов двигател има мощност от 340 к.с., Macan Turbo ще разполага 400 к.с. и 245 к.с. за Macan Diesel (стандартно с 4x4).
През 2014-та ще дойде бензинов с 2.0L четирицилиндров с 233 к.с. двигател, а по-късно и 2.0-литров дизелов двигател с 204 коня и предаване на седем-степенна скоростна кутия с двоен съединител. Според някои по-ранни съобщения, ние очакваме хибридна версия.
Porsche обикновено очаква годишните продажби до 75 000 броя Macan.

Няма коментари:

Публикуване на коментар