събота, 9 март 2013 г.

RUF RT 12 R дебютира на автоизложението в Женева


Немският тунинг производител RUF Automobile представи на преминалия тези дни автомобилен салон в Женева своя спортен автомобил RT 12 R,
построен върху предишното поколение на Porsche 911. Усъвършенстването се отнася за задвижването на превозното средство, като са се подобрили значително експлоатационните характеристики. Освен това са доработени екстериора и интериора на спортното купе. В сравнение с фабричния модел RUF RT 12 R е по-агресивен, луксозен и спортен.


Porsche 911-997 е получил нов бодикит, изработен от въглеродни влакна, ултра-леки ковани алуминиеви джанти и гуми с нисък профил от Michelin. Външния вид на автомобила е получила преработена предна броня, по-широки калници изработени от  въглеродни влакна, модифицирана задна броня и масивното задно крило. Нови са и алуминиевите врати с по леко тегло и капак на двигателното отделение изработен от въглеродни влакна. Вътре в колата са намерили място ролбар и седалки от въглеродни влакна.


Двигателят е доработен до 730 к. с. при 7000 об/мин и 940 Нм при 3500 об/мин, той е шест-цилиндров 3,8-литров боксеров двигател, съчетан с 6-степенна ръчна скоростна кутия и задвижване на всички колела и може да ускори RUF RT 12 R до максимална скорост от 370 км/ч.



Няма коментари:

Публикуване на коментар