вторник, 26 март 2013 г.

Нов Range Rover Sport


След новия Range Rover, който беше пуснат през септември миналата година, британците се готвят за нов Range Rover Sport, който ще има премиера по-късно този месец на автомобилния салон в Ню Йорк.

Въпреки това както става често в последно време изображения на новия модел вече се появиха в публичното пространство преди официалната му преиера.

Новият Range Rover Sport ще използва повече алуминий, което ще го прави по-лек от своя предшественик, с около 300 кг (Range Rover Sport с V6 дизелов двигател ще тежи 2160 килограм).


Тъй като двигателите (неофициално) посочени са бензинови и дизелови двигатели с мощност варираща от 275 к.с. до 510 к.с. (последния е 5.0 л. V8 бензинов двигател с компресор), както и осем степенна автоматична трансмисия.


Също така, клиентите ще са в състояние да получат модел с хибридно задвижване или с комбинация от дизелов двигател и електрически мотор, а комбинираната мощност трябва да бъде най-много 333 к.с.


Визуално Range Rover Sport спрямо нормалния, наред с другото, ще се различава по форма на покрива и по-късия край на задната част, както и спортния интериор.

Повече подробности ще бъдат обявени в Ню Йорк.



Няма коментари:

Публикуване на коментар