петък, 15 март 2013 г.

Audi обяви нови SUV модели

Германският производител потвърди, че за клиентите, в допълнение към съществуващите три модела ще бъдат предложени нови модели
в сегмента на SUV с цел увеличаване на продажбите на продукцията си. Крайната цел на Audi е до 2020 г. да се превърне в най-големият производител на премиум автомобили в света.




Провокирана от нарастващото търсене на SUV модели, Audi планира да разшири своята линия с най-малко три други модела, които ще имат буквата Q в своето име.


Audi обясни, че това решение е взето като част от стратегия, чрез която производителят възнамерява до 2020 г. да изпревари конкуренцията от BMW и да се превърне в първи премиум производител в света. До тогава, превозните средства от SUV сегмента ще възлизат на между 33 и 40% от общите годишни продажби на Audi, което е около 800 000 единици на планираните два милиона автомобила.


В допълнение към плана на Audi и прогнозите показват, че до края на десетилетието на световния пазар SUV сегмента ще расте с 50% в сравнение с 2012 г. от 12 на 18 милиона единици годишно.


На скиците сме подбрали SUV модела Q2, който трябва да се появи скоро на пазара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар