събота, 23 март 2013 г.

Koenigsegg ще се бори за клиентите на Ferrari и McLaren



Шведската компания Koenigsegg, представяйки своя нов модел на автомобилното изложение в Женева, изказа няколко критики към конкурентите си на пазара - Ferrari, Pagani и McLaren.


Последният супер модел на скандинавците Agera R, има големи шансове да се конкурира с най-новите суперколи от Ferrari и McLaren, а също така и да получи по-големи продажби от тях. Това смята ръководството на компанията. 


"Agera R е по-добра от Ferrari и McLaren, защото е по-лека, двигателят е по-мощен и има по-висока максимална скорост", казаха шефовете на Koenigsegg.


Шведите смятат, че McLaren P1е доста технологичен, но за разлика от Agera британския спортист не разполага с карбонови джанти. Електронните системи, отговарящи за работата на двигателя и скоростната кутия на P1 са мудни. 


Според Koenigsegg новият флагман LaFerrari предлага обикновен дизайн, а името му е на френски език и не отговаря на италианските корени на компанията.

Скандинавците обвиниха и Pagani за мошеничество, защото е предоставила за тестове и сравнения с Koenigsegg CCX - Pagani Huayra, която е била обута с по-различни гуми за по-добро сцепление. 


"Нашата Agera R е най--добрият автомобил и ще победи всеки модел на Pagani, на всякакво трасе и с всякакви гуми, стига условията да са еднакви", твърдят от шведската компания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар