четвъртък, 7 март 2013 г.

Gumpert Apollo S в Женева

Немската компания Gumpert, ангажирана в производство на единични екземпляри на супер автомобили, представи
на автомобилното изложение в Женева ново супер бързо купе наречено Apollo S, което се смята за една от най-бързите коли в света. С намирането на нови инвеститори, компанията Gumpert започна работа по разширяване на моделната гама и новата версия супер автомобил Apollo S е първата стъпка в осъществяването на тази идея. За публиката германците представиха два броя на Gumpert Apollo S, различаващи се само по цвета на покритието и някои дребни козметични актуализации.


В спортното купе, в което преобладава хром-молибденова рамка и карбон-кевлар монокок, се предвижда 4,2-литров V8 турбо двигател с 750 к.с. при 6000 об/мин и 900 Нм при 4000 об/мин. Суперавтомобила може да ускори от 0 до 100 км/ч за 2.9 секунди, до 200 км/ч - за 8,8 секунди и има максимална скорост над 300 км/ч.



Gumpert Apollo S е оборудван с едана от трите предавателни кутии (6-степенна синхронизирана, ръчно последователно и автоматично с ръчни промени на предавките), 378-мм спирачки с 6-бутални апаратчета, 19 - или 20-цолови колела, подвижни спойлери  разработени с аеродинамичен боди кит комплект, спортни регулируемо окачване и спортно-асистираща ABS система. 



Цената на автомобила е малко повече от един милион евро.



Няма коментари:

Публикуване на коментар