вторник, 18 януари 2011 г.

Alfa Romeo не се продава

Лидера на Fiat на автомобилното изложение в Детройт отново подчерта,
че Alfa Romeo не е за продан и че връщането на италианската марка на пазара в САЩ е планирано за края на 2012 г.
В Детройт, представителите на Fiat обявиха, че няма да се промени мнението за продажбата на Alfa, а главата на Fiat и Chrysler Серджо Маркионе добави, че "досега в Alfa Romeo са направени твърде много инвестиции за да се раздели с нея сега. " 
Напомняме Ви, че миналата година Volkswagen потвърди, че имат "сериозен интерес" от закупуване на Alfa. 


Въпреки това, Fiat през последните месеци на няколко пъти, потвърди че "няма намерение да продава Alfa на Volkswagen, и че възнамерява да превърнe Alfa Romeo производител в премиум сегмента, която ще произвежда 500 000 автомобила годишно. 
Както знаете, Volkswagen планира до 2018 г. да стане най-големият автопроизводител в света, а покупката на Alfa Romeo (германците при предишната информация, казват, че са готови за това да предоставят един милиард евро) ще допринесе за постигането на тази цел. 
От друга страна, Fiat планира голямо връщане на Alfa Romeo на американския пазар през 2012 г., а през 2014 на Американците ще бъдат на разположение модели, който включват седан, комби, хечбек, SUV модел и кабриолет.  


Ако всичко върви по плановете на Fiat в САЩ ежегодно ще продават около 85 000 Alfi, като част от посочения по-горе оптимистичен план за увеличаване на продажбите на Alfа в световен мащаб до 500,000 годишно.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар