понеделник, 4 март 2013 г.

Mercedes SLS 640-2 Carbon Edition от Oakley Design ***


От усилията на тунинг компанията Oakley Design и Refined Marques се роди ексклузивния открит спортен автомобил Mercedes-Benz SLS 640-2 Carbon Edition,
с който искаме да запознаем нашите читатели, в тази статия. В момента тунерите единствено споделят някаква информация за колата, чрез снимките които ни придоставиха, но това ни бе достатъчно, за да разберем какво трябва да очакваме от доработения Mercedes-Benz SLS AMG Roadster.


Голямата част от работата е отишла, за да се персонализира екстериора на колата, но има и някои подобрения, които са направени в техническото отношение на суперавтомобила.


Mercedes-Benz SLS 640-2 Carbon Edition разполага с нов аеродинамичен бодикит, който променя не само екстериора на автомобила, но също така отговаря и за подобряване на аеродинамичните свойства на купео. Обновената предна броня има няколко въздухозаборници, нови LED светлини, тънък поставен по-ниско спойлер с вградени странични вертикални прорези за охлаждане на спирачките.


Модифицираната задна броня е приела вграден дифузьор, който имам няколко изпускателни тръби. Поставен е и спойлер на капака на багажника. Бялото купе идеално контрастира с черните акценти, включително и колелата, както и мрежата покриваща решетката и вентилационните отвори в предните калници. В интериора преоблават червени инкрустации от кожа и елементи от въглеродни влакна.


Момчетата от Oakley Design и Refined Marques не са оставяли без внимание двигателния отсек на превозното средство, което не само е украсен с карбоно но и с капак на цилиндъра, а също така е получил и фина доработка. Тунерите са подобрили мощноста на 6,2 литровия  атмосферен V8 двигател, който според фабрични данни достига 571 к.с. мощност и 650 Нм въртящ момент. Тунерите са препрограмирали електронния блок на управление и са добавили спортна изпускателна система. В резултат на това мощността на двигателя нараства до 640 коня и 773 Нм. Роудстърът има ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3.8 секунди и максимална скорост от над 318 км/ч.


Няма коментари:

Публикуване на коментар