понеделник, 20 февруари 2012 г.

Нов Opel Corsa идва през 2014-та

Както беше съобщено от немското списание  Auto Motor und Sport, новото поколение Opel Corsa ще започне да произвежда през април 2014-та година.

Четвъртото поколение се появи през 2006 година и оттогава е претърпял някои промени, но днес на пазара той губи битката с VW Polo и Ford Fiesta.
Само миналата година са продадени 426 000 копия на Volkswagen Polo и Ford Fiesta 375 000, а за Opel Corsa са 330 000 броя. Като се имат предвид новите модели в сегмента, като Peugeot 208 и Renault Clio IV, който се очаква през есента на автомобилното изложение в Париж, идва време е за съвсем нова Corsa.


Според плана на Opel новата Corsa трябва отново да повиши продажбите с повече от 400 000 копия, а тази цел ще се постигне от следващото поколение, което ще се характеризира с атрактивен дизайн и нови двигатели (сред тях ще има 1,0-литров три цилиндров турбо бензин).
Също така новата Corsa ще бъде построена върху платформата Gamma II, която се използва при Chevrolet Aveo и новия Opel Mokka, и ще има 50 кг по-малко тегло от настоящите модели.
Размерите трябва да останат почти същите като сегашната Corsa.

1 коментар:

  1. Коментарът е премахнат, поради нерегламентирани рекламни инициативи !!!

    ОтговорИзтриване