вторник, 7 февруари 2012 г.

Maserati разкри плановете си за бъдещето ***


Автомобилния производител Maserati се готви за сериозна борба за увеличение на пазарите си и следователно, активно разширява своята моделна линия.
В бъдеще, името на спортния производител ще се свързва и с производството на SUV автомобили, освен това ще бъде предложен и седан от среден клас, който, странно, ще се задвижва от дизелово гориво и ще може да се конкурира с такива популярни седани в Европа и в света на автомобилите, като Jaguar XF и BMW 5-Series. Очакват се основни промени в следващото поколение на флагмана - седана с четири врати Quattroporte, който в този момент се намира в развитие.


Както пишат немските медии и основно сайта AutoBild.de, който наскоро се сдоби с пресни подробности и скици за новото поколение Maserati Quattroporte, който ще бъде по-модерен. Дължината на стария автомобил ще се увеличи с 20 мм до 5117 мм, ширината се увеличава с 60 мм (до 1945 мм), колесната база е удължена с 100 мм (до 3164 мм). Съобщава се, че багажника ще нарасне с до 107 литра, а сега общият обем е 557 литра. Собственото тегло на четири вратия седан е намалено със 100 кг, което заедно с новия двигател ще намали разхода на гориво с 30%. Сред предложените нововъведения се разглежда възможността за инсталиране на автоматична 8-степенна трансмисия, задвижване на всички задвижващи колела и автоматична старт-стоп система. Световния дебют на новия луксозен автомобил  е насрочено за януари 2013 г. и може да я видим на международното авто изложение в Детройт.


Новия средноголям седан, който се очаква да бъде представен скоро може да се нарича ''Maseratina'', и ще се конкурира с голямата част от автомобилите в бизнес класа. С дължина от 4900 мм, новият четири врат модел е с една моделна гама по-малки размери от Quattroporte и ще се предлага не само с традиционния бензинов двигател, но и с новия дизел. Първият в историята на италианската марка Maserati дизел шест-цилиндров V-двигател турбо ще развива над 300 конски сили и 700 Нм въртящ момент. В линията на задвижващи системи, също ще се предлага би-турбо V6 бензинов двигател.


Harald Wester, начело на Maserati, каза, че компанията очаква значително увеличение в обема на продажбите. През следващите 4 години се планира да продаде 54,000 автомобила, което е 9 пъти по-голяма стойност от текущия размер. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар