четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Porsche обяви Macan

Новия компактен SUV модел на Porsche, който беше известен като Cajun, ще бъде преименуван на Porsche Macan (индонезийска дума за "Тигър").


Porsche днес официално потвърди името, до началото на продажбите, които се очакват да се случат през 2013-та година.
Модел Macan е част от стратегически план Porsche 2018, който ще включва разширяване на доставките и увеличаване на продажбите на немската компания и се обявява като истински Porsche автомобил, който съчетава характеристики и предимства на спортен автомобил и спортен SUV.


Macan ще бъде изработен на модифицираната платформа на Audi Q5, докато производството ще се извършва в завода в Лайпциг Германия, където са инвестирани 500 млн. евро в разширяване на капацитета и откриване на 1000 нови работни места.
Новият компактен Porsche SUV ще бъде с дължина около 450 см, а в гама от двигатели ще се използват бензинови и дизелови двигатели, а цената в Германия се очаква да започне от 40 000 евро.


4 коментара:

 1. THen I buy Audi Q5 and save money!

  ОтговорИзтриване
 2. In the rear there's enough room to lay down above my Arabian naked princess of the Nefud desert it's much better then riding with her on the Jackass,or the Camel,I'm from Arabia!
  My name is Salah el Majnun!,what's yours? ,Ya naftuz! Zayin?.

  ОтговорИзтриване
 3. *** Коментара е премахнат поради нецензурни фрази ***

  ОтговорИзтриване
 4. xax..I heard that Lamborghini have a project for SUV and they will officially use the base of the new Porsche....buuut I really didn't expect to have 95% the same exterior as Porsche :DDDD

  ОтговорИзтриване