понеделник, 13 февруари 2012 г.

Ferrari 458 с джанти от PUR 5ive

Pininfarina разработи дизайнерския стил на екстериора на Ferrari 458 предназначен за отлична аеродинамична ефективност.
Въпреки това, концепцията на PUR 5ive е символичен модерен прочит на дизайнерския стил, който придава вид на сила и мощ на автомобила. PUR 5ive представляват джанти изработени като моноблок с три спици и елегантни ръбове на спиците.


Първоначално трите спици направиха голям фурор в средата на 90-те години и оттогава няма толкова много марки производители на джанти, които да са достатъчно смели за да се опитат да върнат този стил, а тези, които са се опитвали не са направи голямо въздействие. В случая дизайна на PUR 5ive, е много добре приет сред екзотичната автомобилна общност и вече е много по-търсен.


Екипът на PUR е изготвил концептуална идея на джанти с три спици, като от самото начало специалистите на компанията са чакали точното време и възможност да я съживят. Добра възможност се представя, когато те си сътрудничат с Ferrari458 на SR Auto Group и скоро след това се идеята им се превръща в проект Kiluminati.


За да се поддържа елегантен, но също така и агресивен вид, SR Auto Group добавят 21 инчови джанти в предната част с размери на гумите 255/30 и впечатляващи 22 инчови колела обути в 315/25-22 Pirelli PZero гуми. Колелата са гланцирани в модерно черно, което контрастира много добре с цвета на купето на Ferrari 458.


Няма коментари:

Публикуване на коментар