неделя, 12 февруари 2012 г.

Aston Martin представи серийния V12 Zagato ***

Aston Martin най-после представи дългоочаквания спортен автомобил в серийна версия V12 Zagato,
чийто публичен дебют ще се осъществи през март на автомобилното изложение в Женева. Показан за пръв път на изложението Concorso d'Eleganza Villa d'Este, колата направи голяма сензация сред ценителите на спортни автомобили и сега ще влезе в ограничено производство, лимитирана серия от 150 единици. Производството на новия продукт ще започне през септември, а първите доставки до клиентите ще започнат по-късно през тази година. Всяка една от луксозните коли в родината си ще струва 330 000 паунда ($ 519 700).


Изключителния автомобил е посветен на 50 годишнината от сътрудничеството на британския автомобилен производител Aston Martin и италианската дизайнерска компания Zagato. Изградена в духа на класически спортен автомобил от клас GT, новият Aston Martin V12 Zagato е приел много черти от първия съвместен проект DB4GT Zagato, което го прави толкова бърз, красив и невероятно желан.


За да се постигне максимално ниско тегло, вратите, калниците, праговете, предния капак и покривът са ръчно изработени от алуминий, а спойлерите, и капака на багажника са изработени от карбон. Огромната решетка, новият дизайн на капака, спойлера в задната част, големите лети джанти, масивната броня и огромните ауспуси показват истинския характер на спортно купе. Уникалните характеристики на колата започват от закръглените задни светлини в стила на италианските автомобили. За клиентите ще се предлагат четири варианта от лакови покрития: сребро "Scintilla Silver'', зелен ''Alloro Green'', синьо ''Аlba Blue'' и червено ''Diabolo Red''.


Интериора е облицован с висококачествена черна кожа и алкантара, ръчно съшити с червен конец. За украса са използвани въглеродни влакна, алуминий и черно лакирани вложки. Етикет изработен от карбон съдържа името на модела ''V12 Zagato'' и неговия сериен номер.


За задвижване британско-италианския спортен автомобил Aston Martin V12 Zagato използва бензинов двигател V12 с обем от 6.0 литра, с мощност от 515 конски сили при 6500 об / мин и 570 нютон метра с максимален въртящ момент при 5750 об / мин. Чрез шест степенна ръчна скоростна кутия въртящия момент се предава към задните колела, а ускорението на купето от 0 до 100 се осъществява за 4.2 секунди, а максималната скорост е повече от 306 км/ч.







Няма коментари:

Публикуване на коментар