петък, 3 февруари 2012 г.

Porsche Panamera Turbo доработка от Edo Competition ***

Тунинг компания Edo Competition отново се зае с доработката на немския суперспортен хечбек, Porsche Panamera.
Серийната модификация на Porsche Panamera Turbo S е един от най-бързите автомобили в своя клас, но тъй като бе доработена от немските тунери, тя може да се конкурира с най-модерните спортни автомобили. Новият проект не е толкова мощен, колкото предишния с 750 к.с. «Moby Dick", но въпреки това изглежда доста аристократично.


Инженерите от Edo Competition са повишили ефективността на 4,8-литровия битурбо двигател на Porsche Panamera Turbo S. Серийния автомобил има двигател, който развива 550 к.с. при 6600 об / мин и 750 Нм при 2250 об. / мин, а модифицираната версия вече притежава 700 коня и 880 Нм. За да се постигне ръст от 150 коня и 130 Нм, се препрограмира електронния блок на двигателя, монтират  се нови изпускателни колектори, подменят се въздушните филтри. Освен това специалистите са повишили налягането на турбокомпресора и са инсталирали спортна изпускателна система с висока производителност с каталитични конвертори.


Panamera Turbo S ускорява до 100 км/ч за 3,5 секунди, а до 200 км / ч за 11.4 секунди. Максималната скорост, сега вече е 340 км/ч, но си струва да се има предвид факта, че е наличен електронен ограничител, без който "максимална скорост" би била по-голяма.


Момчетата от Edo Competition са сменили окачването на автомобила, като са намалили клиренса с 30 мм и инсталирали нови карбонови 22-цолови колела, обути в широки нископрофилни гуми Continental. 


Новият тунинг пакет включва нов спойлер от въглеродни влакна вграден в предната броня, както и спойлер на задния капак. Екстериора на автомобила е оцветен в бяло и отлично контрастира с новите двуцветни джанти, тонираните стъкла, затъмнените предни фарове и червените спирачни апарати. Немските дизайнери са подготвили пакет и свързан с персонализация на интериора на автомобили. Той включва елементи от въглерод, нови варианти на кожена тапицерия, алкантара и декоративни елементи, изработени от алуминий. Цената на пакета не се споменава.



Няма коментари:

Публикуване на коментар