четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Mercedes-Benz SLS AMG тунинг от Wheelsandmore ***

Немските тунери от студиото Wheelsandmore показаха втора програма за доработка на спортния автомобил Mercedes-Benz SLS AMG,
която ще бъде на разположение едновременно с първата, разработена през 2010 година. Както обикновено всички експерти обръщат внимание на техническата му страна, за да се запази непокътнат оригиналния дизайн на колата. Външно се провежда само минимална работа, за да се прави разграничение между доработените автомобили от серията. Заявка за новия пакет за доработка, наречен "Silver Wing'' ще бъде възможна в близко бъдеще, а цената в момента остава неизвестна.


Корпуса на спортното купе на Mercedes-Benz SLS AMG е покрит със сребриста боя и едната половина е с по-тъмен нюанс от другата. От предната броня, по протежение на предния капак, покрива и багажника към задната броня се намират черни и жълти ивици, където компанията оставя Wheelsandmore брандинг. За да се засили контраста. Новите джанти 6Sporz с размери 20-инча на предната ос и 21-инча на задната ос, имат черни двойни спици, а в края им е по светъл цвят. Широките нископрофилни гуми Continental Sport Contact с размери 265/30 отпред и 295/25 отзад, са помогнали за подобряване на стабилността на управление. За спирането на суперавтомобила се грижат ултра-модерни спирачни апарати. 


За задвижване се грижи 6,2 литров атмосферен бензинов двигател V8, който развива мощност стандартно 571 конски сили при 6800 оборота в минута и максимален въртящ момент от 650 нютон метра при 4750 оборота в минута,  изготвената от неръждаема стомана изпускателна система е с клапан за контрол на звука и нова програма за електронен блок за управление. Това помага за подобряване на мощноста до 635 коня и 700 нютон метра. Спортния автомобил със задно предаване е оборудван със 7-степенна автоматична трансмисия, с която ускорението от 0 до 100 км/ч се осъществява за 3,5 секунди и доста максимална скорост от около 325 км/ч. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар