сряда, 1 февруари 2012 г.

Dodge се въоръжи с Dart SRT4 ***

Новият компактен седан Dodge Dart постепенно започна да привлича вниманието на тунерите.
Първите, които се заеха с доработка на автомобила бяха специалистите от Mopar, а сега експертите от  Street and Racing Technology, собственост на Chrysler Group, са насочили вниманието си към него. Според американския сайт MotorTrend.com, новата версия трябва да се появи в близко бъдеще и като повечето доработени автомобили от Street and Racing Technology ще носи името SRT с номер "4", говорим за броя на цилиндрите.


Очевидно, Dodge Dart SRT4 ще бъде оборудван с четири-цилиндров турбо двигател Tigershark 2.0 литра и мощност от около 300 конски сили. В Motor Trend смятат, че двигателя ще има мощност от 235 к.с. и ще бъде 1.75-литров взет от хечбека Giulietta Quadrifoglio Verde, който е малко по-слаб, а 1.8-литровия турбо двигател с 300 к.с. от Alfa Romeo 4C ще доведе до сериозно увеличение на цената за спортния Dart. Възможно е 9-степенна автоматична скоростна кутия да замени 6-стъпковата "механика". Както се очакваше, колата може да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 6 секунди.


Отвън седан се отличава с нов бодикит и по-големи лети джанти, "обути" в нископрофилни гуми. Колата ще получи актуализирана предна броня с вградени по-големи отвори, което помага да се увеличи притока на студен въздух в двигателния отсек, нови странични прагове, модифицирана задна броня и спойлер на капака на багажника. В задната броня има огромен дифузьор четири ребрен, в центъра на който са намерили място големи кръгли тръби за отработените газове. Логото SRT може да бъде намерено на предната решетка и капака на багажника. Оцветения корпус, тонираните стъкла, черните джанти и челюстите на спирачки, както и черната радиаторна решетка и дифузьора придават на автомобила по-агресивне външен вид.


Що се отнася до интериора Dodge Dart SRT4, ще получи спортни седалки, алуминиеви педали и праговете на вратите. 


Спирачките на превозното средство са конфигурирани в спортен режим, което води до по-малко време за спиране и по лесно управление, а от подобрената спирачна система на седана, следва и увеличаване безопасността на пътниците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар