сряда, 1 февруари 2012 г.

Hennessey работи по McLaren MP4-12C ***

Един от най-сериозните и противоречиви в най-добрия смисъл американски тунинг компании Hennessey Performance се насочи към доработка на забележителния McLaren MP4-12C.
Основната цел на американските експерти е да се увеличи мощността на британският суперавтомобил благодарение на доказания HPE800 Twin Turbo. С доработката, мощността на двигателя ще се повиши до 800 конски сили. В допълнение към това Hennessey разработи нов агресивен аеродинамичен бодикит за увеличаване силата на притискане. Компонентите на бодикита са изработени от лек и издръжлив материал от въглеродни влакна. Въпреки че първоначално екстериора на McLaren MP4-12C е разработен от най-добрите дизайнери професионалисти, Hennessey успя да направи автомобила по-стилен и спортен. Разбира се комплекта има не само декоративна функция, но и увеличава силата на натиска. Благодарение на него, е подобрена системата за топлообмен, както и междинното охлаждане и системата за охлаждане на трансмисията.


Целия HPE800 пакет включва нов междинен охладител, актуализирана всмукателната система, нови турбини с външен изпускателен клапан, титаниева изпускателна система, проектирана и изпълнена в Hennessey Performance. Естествено, горивната система също е претърпяла промяна, заедно с устройството за управление на двигателя. Що се отнася до прехвърляне на повишената мощност към двигателя, усъвършенстваната трансмисия отговаря на това. Hennessey Performance не пропусна да даде гаранция за частите и труда.

Въпреки че работата по увеличаване мощността на двигателя и използването на по-големия капацитет на колата е приоритет, американците не са забравили за такива прости неща като общото излъчване на автомобила. В допълнение към елегантен аеродинамичен боди кит се предлагат и нов набор от Hennessey джанти, обути в гуми Michelin Pilot Super Sport, интериорът осигурява набор елементи изработени от въглерод, както и възможност за използване на Alcantara и кожа в интериора. Но от Hennessey Performance, са отговорни и за подобряване на управляемостта и сигурността, което се изисква и от по-голямата мощност на автомобила. Все пак, американците не предлагат възможности за промяна на спирачната система и окачването, като твърдят че “да ги направят още по-добри не е възможно“. Собствениците на McLaren MP4-12C вече могат да се свържат с Нennessey. Тунинг компоненти могат да бъдат закупени наведнъж или поотделно, в зависимост от предпочитанията на клиента. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар