четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Audi работи по модела S1 ***


Не толкова отдавна, Audi оттегли завесата от ограниченото издание на модел A1 Quattro,
който съчетава патентована система с четири задвижващи колела и турбо 2,0-литров двигател с мощност от 256 к.с. И докато Audi планира да произвежда точно 333 копия A1 Quattro, това не е единствената опция за малкия хечбек.


Преди около година бе съобщено, че германският автомобилен производител планира да пусне нов и мощен модел на S1. Сега, репортери от What Car съобщават, че Audi S1 ​​ще се стартира в рамките на следващите осемнадесет месеца. Разбира се, този модел ще има много общо с А1 Quattro. Включително и турбо 2,0-литров двигател. Експертите смятат, че мощноста ще бъде между 256 к.с. за Audi A1 Quattro, и 182 к.с. за Power A1 TFSI двигател с 1,4 литра. И ако лимитираното издание с задвижване на всички колела се предлага само с ляв волан, S1 ще бъде на разположение с ляв и десен волан. Естествено, произведените бройки ще бъдат много повече.


Много интересен е факта, че представителя на Audi в интервюто си не изключва възможност за поява и на най-мощния модел RS1. Така, след осемнадесет месеца гамата от автомобили от модела Audi A1 ще добави още един достоен представител. 


Между другото, тази серия на германския автомобилен производител няма да се изнася за Съединените американски щати. Може би със следващия модел ще промени ситуацията, като ще бъде достоен конкурент на MINI Cooper. В същото време, най-желаният модел A1 остава A1 Quattro. И това е разбираемо. Малкият хечбек е в състояние да ускорява от 0 до 100 км / ч само за 5,7 секунди, а максималната скорост е 245 км/ч. 


Най-големият недостатък на модела е висока за неговия размер и клас горивна консумация, която възлиза на около 8,5 литра на 100 километра. Но това не може да се сравни с удоволствието от шофиране на колата. И докато Audi S1 ​​ще бъде малко по-слаб, без съмнение, ще се възприема много добре от клиентите. 


1 коментар:

  1. Audi S1 е легенда ;) Просто с това малкото нещо ще се изгаврят с историята на колата :)

    ОтговорИзтриване