неделя, 15 януари 2012 г.

Нови данни за Porsche 918 Spyder Hybrid

Последните новини за супер автомобила Porsche 918 Spyder дойдоха преди шест месеца, когато германската компания потвърди, че колата ще се появи.
Но тишината не може да бъде вечна, и днес има нови подробности за хибридния суперавтомобил. Според собственото списание на Porsche ''Christophorus Magazine'' и Teamspeed, дебюта за модела в серийно производство ще се проведе през 2013 г., на автомобилното изложение във Франкфурт. Това ще бъде различен от концептуалния автомобил, който впечатли цялия автомобилен свят на автомобилното изложение в Женева през пролетта на 2010 г.




Най-важната промяна, която е известна днес, е увеличение на двигателя с вътрешно горене. Ако първоначално планирания бе V-образен осем цилиндров двигател с обем 3.4 литра, то сега се очаква двигател от 4,6 литра.



В допълнение към това, според Teamspeed, новият двигател ще има по-голям капацитет от около 550 к.с., 50 к.с. повече, отколкото се твърди за концептуалния автомобил. Друга важна промяна в Porsche 918 Spyder Hybrid ще бъде намаляване на броя на електродвигателите .Първоначално планираното бе за инсталация на три електрически двигателя, но според нови доклади, германската инженерна компания реши да премахне един, оставяйки два двигателя. Според тях, това решение позволява да се получи най-добрата комбинация от мощност. Електрическият компонент е 230 к.с. Между другото, дължината на суперавтомобила ще бъде повече. Тя ще бъде увеличена с 5,8 инча или 14.7 см, а ширината - 1,2 см по предварителни изчисления, теглото на супер автомобила ще бъде около 1680 кг. За тези, които желаят да го закупят книгата с поръчките е отворена. Цената на Porsche 918 Spyder е 845 000 долара в САЩ. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар