неделя, 29 януари 2012 г.

Honda Civic ще бъде и кросоувър ***

Моделните линии на най-големите автомобилни производители се попълват постоянно с нови кросоувъри, особено такива като градски компактни версии, които сега са на върха на популярността си. Няма да има изключение и японската компания Honda,
която обяви намерението си да разработи нов модел SUV на базата на емблематичния хечбек Civic. Автомобилът ще се основава на най-новото поколение на Honda Civic, който дебютира в края на миналата година. Според сведенията, новият модел ще бъде по-достъпен от сегашния SUV CR-V, който ще привлече повече внимание на своите клиенти.


Изборът на база за новия SUV не случайно е паднала върху хечбека Honda Civic, която в продължение на десетилетия се радва на огромно търсене на клиентите. За да се гарантира признаване на изцяло новият модел, Honda смята да поддържа непокътнати много от характеристиките на хечбека. Автомобилът ще получи масивни брони, прагове и други големи елементи, както и лети джанти, докато тесните фарове и решетката ще останат почти едни и същи, освен това ще се подобри проходимостта като се осигури по-голям просвет.


Както се очакваше интериора ще промени стила си и ще бъде насочен към повече към спортното излъчване, присъщо на много спортни автомобили. Насочен към масово потребление, японския компактен кросоувър, няма да получи скъпи материали само елементи от алуминий, а неговото стандартно оборудване ще включва само необходимите спомагателни инструменти и съвременна електроника.


Сред задвижването на градския оф-роуд модел ще бъдат открити 1.4-литров двигател с 100 к.с. и 1.8-литров бензинов двигател с 140 к.с., както и изпитания с времето 2.2-литров турбодизелов двигател със 150 конски сили. Не може да се изключи възможността за инсталиране на нов 1.6-литров турбодизелов двигател, който осигурява 120 к.с. при 4000 оборота в минута и 300 Нютон метра при 2000 оборота в минута. Изборът за управлението на клиентите се предлага и автоматични скоростни кутии, със задвижване на всчики колела или с предно предаване.


Според предварителната информация, новият кросоувър ще бъде готов през следващата година и ще се намира в моделната линия по-нисък клас от Honda CR-V. По-подробна информация за новия автомобил ще се появи по-късно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар