неделя, 29 януари 2012 г.

BMW M6 2013 г. ще има премиера в Женева ***

Наскоро в мрежата се появява все повече и повече информация за дългоочакваното спортно купе BMW M6 носещо обозначението F12.
Според ресурса BMWBlog, позовавайки се на доказан източник в BMW, баварския производител официално ще разсекрети нов модел през следващия месец и ще има световен дебют през март на международното автомобилно изложение в Женева. Новия модел е класически спортен автомобил от популярната серия Gran Turismo. "Спортното" купе ще има по-висок комфорт и разбира се, различни характеристики на управление, а това може би е възможно най-бързия модел на M Division.


От обичайния BMW 6-Series спортния автомобил М6 ще се различава с по-агресивна аеродинамична каросерия. Предната броня включва по-големи отвори за въздух, които ще предоставят допълнително охлаждане на радиатора и предните спирачки. На капака на багажника е поместен малък спойлер. В дъното на модифицираната задна броня се намира двойна ауспухова система. Големите лети джанти и ниския просвет, както и спортното окачване, трябва да подчертават спортно излъчване на 6-Series купе.


За удобство в кабина за четири пътника ще отговарят спортни седалки, обшити с кожа или алкантара, кожен мултифункционален спортен волан, алуминиеви педали и прагове на вратите, носещи логото на BMW Motorsport. 


Според предварителната информация, BMW M6 2013 г. ще получи същия 4.4-литров V8 двигател с Twin-Turbo, който се инсталира в новия седан поколение M5. Този двигател предоставя 560 конски сили и 680 Нютон метра въртящ момент, което ще бъде в състояние да ускори спортния автомобил до 100 км/ч само за 4.2 секунди. Максималното ограничение на скоростта е 250 км / ч, но ако не е електрониката, ''Бавареца'' лесно може да преодолее бариерата от 300 км / ч. За контролирането на  ''огромното стадо'' под капака на водача ще се грижи нова 7-степенна роботизирана трансмисия и високо ефективни карбоново-керамични спирачни системи. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар