неделя, 29 януари 2012 г.

BMW представи X6 М модел 2013 г. ***

След актуализирания кросоувър BMW X6 и модификация на дизеловия X6 M50d под-марката на BMW M-Perfomace
представи най-мощната и най-бърза X6 M модел 2013 година. Рестилизираната версия на спортния автомобил притежава същите иновации, както и представената по-рано кола, а техническото изпълнение остава точно същото като при модел 2012 година. Автомобилът се отличава с изтънчени външни промени и по-скромни вътрешни декоративни промени на елементите.


Отвън виждаме модифицирана радиаторната решетка, предни фарове с интегрирани LED светлини, както и задни светлини с LED технология. Корпусът е запазил агресивния си аеродинамичен бодикит, състоящ се от предна броня с три големи въздухозаборници, нови странични прагове и задна броня с дифузьор на който са поместени четири кръгли отвора на  aуспуховата система. Стилните 20-инчови алуминиеви джанти са обути във високо качествени оф-роуд гуми с размер 275/40 на предната ос и 315/35 на задната ос. Обхвата на екстериорния цвят на корпуса се попълва с нови цветове и нюанси.


В интериора SUV получава нови възможности благодарение на кожената тапицерия. Освен това педалите са алуминиеви, а праговете на вратите са нови, волана е кожен с контрастни шевове, а скоростния лост носи логото на BMW Motorsport.


Под предния капак на кросоувъра се намира 4.4-литров бензинов двигател V8 Twin-Turbo, генериращ мощност от 555 к.с. при 6000 оборота в минута и 680 Нм въртящ момент при 1500-5650 оборота в минута. Автомобилът запазва системата на постоянно задвижване на всички колела и шестстепенна автоматична трансмисия M Sport. За да се ускори от нула до сто  км/ч на BMW X6 M са нужни само 4,7 секунди и достига максимална скорост от 250 км / ч (електронно ограничена),  което му дава право да се нарича един от най-бързите SUV-ове в света.


Продажбите на BMW X6 M модел 2013 г ще започнат скоро. Първо ще бъде в шоурумите на оторизираните търговци в Европа, а по-късно и в други части на света. Цената на рестилизирания спортен автомобил не е обявена, но ние вярваме, че тя ще е около 100 000 EUR.

Няма коментари:

Публикуване на коментар