сряда, 4 януари 2012 г.

Какви са плановете на Porsche за САЩ през 2012 г.?


Porsche, както и много други компании активно се подготвя за автомобилното изложение в Детройт.
Тук германците планират първо да представят нов кабриолет от модела 911 за северноамериканската публика, който ще влезе в продажба тази пролет, както и новият Panamera GTS с обем на двигателя от 430 к.с., показан за пръв път на автомобилното изложение в Лос Анджелис през ноември миналата година. Но това не е всичко, което подготвя Porsche за американците тази година. През тази година начало на продажба трябва да се осъществи и за дизеловия Cayenne SUV в Северна Америка. Cayenne Diesel наскоро премина фейслиф, благодарение на появата на нова версия на двигателя от групата VW. Това е 3.0 литровия V-образен шест-цилиндров двигател с директно впръскване. Силовият агрегат е способен да възпроизведе мощност до 245 к.с.. Това ще позволи на SUV да ускорява от 0 до 100 км / ч за 7.6 секунди, а максималната скорост на Cayenne Diesel е 220 км / ч. Моделът има сравнително добра икономия на гориво - около 7,2 литра на 100 км в комбиниран цикъл, което за такъв масивен автомобил е много добре.



Тази година, американците също така ги чака и появата на компактен кросоувър Porsche Cajun. Естествено, той за пръв път трябва да бъде представен като концепция, а след това като производствен модел, така се очаква през 2013 г. Cajun да се продава в сериен вариянт. Не отдавна моделът бе активно тестван в Европа, като компактния кросоувър Porsche ще бъде построен на същата платформа с Audi Q5, характеристиките на автомобили се очаква да бъдат доста сходни. По-специално, под капака Cajun вероятно да се намира четири-цилиндров V-образен шест-цилиндров двигател. В допълнение, ръководството на Porsche подготвя замяна на роудстъра Boxter и купе модела Cayman.


Въпреки това, планове за германска компания по отношение на Северна Америка не са ограничени до разширяване и обновяване на моделната гама на автомобилите. Вече се работи по изграждане на централата на Porsche в Атланта, в близост до международното летище на града. Комплексът ще включва административни офиси, голям салон и център за обучение на шофьорски умения. Пускането му в експлоатация се очаква през 2013 година. Повече от 100 милиона евро инвестира немската компания в изграждането на тестовата площадка за клиенти, която се намира в град Карсън, Калифорния между летищата в Лос Анджелис и Лонг Бийч. Както можете да видите, песимизма за бъдещето на американската икономика няма да спре германците от разумно развитие на бизнеса си в чужбина. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар