неделя, 8 януари 2012 г.

Dodge Dart - официално

След тийзър изображение на екстериора и интериора, днес най-накрая виждаме първите официални снимки и видео на новия компактен седан Dodge Dart.

Официалната световна премиера е насрочена за следващата седмица на салона в Детройт. Това е автомобил, който е изградена върху модифицирана платформа на Alfa Romeo Giulietta.




Гамата от двигатели ще включва три 4 цилиндрови бензинови двигатели, 1.4 литров турбо двигател със 160 к.с., както и два двигателя безтурбокомпресор - 2,0-литров със 160 к.с. и 2.4 литра с 184 коня.
Що се отнася до трансмисията, клиентите първоначално ще имат на разположение шест-степенна механична или шест-степенна скоростна кутия с двоен съединител, а през 2013-та Офертата ще се разшири с нова ZF 9-степенна кутия.



За производството ще отговаря завода в Belvidere в САЩ, в който за модернизация ще бъдат инвестирани около $ 600 милиона, за готовност на производство и на други модели.
Според актуална информация, Dart ще бъдат достъпен във версии SE, SXTи Limited (по-късно на R / T), а през 2013th може да се предлага и AWD версия със задвижване на четирите колела.


Dodge обяви, че ще използва качествени материали в интериора (мултимедийна система с 8.4-инчов сензорен екран) и богато стандартно оборудване, както и това че Dart ще бъде по-просторен и по-тих от Ford Focus и Chevrolet Cruze.

Няма коментари:

Публикуване на коментар