неделя, 1 януари 2012 г.

BMW 535i тунинг от Royal Muffler


Калифорнийските тунери от Royal Muffler подготвиха тунинг пакет за доработка на последния модел BMW 5-Series.
Тунинг пакета е адресиран до най-често срещания модел в САЩ BMW 535i и включва нов аеродинамичен бодикит, набор от стилни лети джанти и програма за техническа настройка, която включва доработка на двигателя. Пакета за BMW 5-Series в моделна версия F10 в Америка ще бъде на разположение за клиентите в близко бъдеще, а възможност за продажба на такава тунинг програма в Европа не се съобщава.



Новият боди кит се състои от нова предна броня, актуализирани прагове, нова задна броня, спойлер на задния капак и дефлектор в края на покрива. За подобряване на притискането на предната ос помага спойлер предната броня, а за увеличаване на притока на студен въздух в отделението на двигателя се използват три големи отвори за въздух. Всички части са изработени от леки композитни материали и не увеличават теглото на превозното средство.

Белия металик "Satin White" на корпуса контрастира красиво с много черни акценти, като например огледала, дръжките на вратите, предната решетка, страничните лайсни и двойните кръгли тръби от изпускателната система.



За да се намали височината на автомобила окачването е оборудвано с къси пружини от H & R. А специално за автомобила се предлагат специалните 21-инчови алуминиеви джанти с пет спици Forgiato. Покритите с матово черно, съответстват на черните колела, а челюстите на спирачна система са оцветени в червено, автомобила е "обут" в широк набор от нископрофилни гуми.


Шест-цилиндровия 3.0 литров бензинов двигател получава нова система за отработените газове и четиритурбинен препрограмиран електронен блок за управление. Спецификациите не са известни, но във всеки случай те са се подобрили в сравнение с фабричните - 306 к.с. мощност при 5800 об/мин и 400 Нм максимален въртящ момент при 1200-5000 об/мин. След подобрение на двигателя на BMW 535i се подобряват и експлоатационните характеристики, както и ускорението до 100 км/ч на седана със задно задвижване. Автомобила е оборудван с 6-степенна "механика" или 8-степенен "автомат" достатъчни за спринтове за по-малко от 6 секунди, но максималната скорост е с електронен ограничител не надвишава 250 км/ч. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар