петък, 27 януари 2012 г.

Обиколка на света с електрически Citroën C-Zero

"Ако електрическите превозни средства може да напраят пътуване по целия свят, то това означава, че всеки може да използва такъв автомобил в ежедневието си."
Това е мотото на Дегон Ксавие, 27-годишен инженер във фирма ЕФР и Антонина Гай, 28-годишен работещ в консултантска фирма Capgemini Consulting, двамата млади авантюристи са решили да станат първите, които се ангажират с предизвикателството първи да обиколят света със сериен електрически автомобил.

Световната премиера за насърчаване на електрическата мобилност беше наречена "Електрическа Одисея". Флагман на приключението е Citroen C-ZERO. Водеща роля в това приключение е този 100% електрически градски автомобил Citroën, който вече се оказа успешен с над 2800 поръчки от стартирането му в края на 2010 година.

Обиколката започва в Страсбург на 11 Февруари, а пътя е дълъг 25 000 км и ще трае 200 дни, маршрута преминава през 17 страни. Това дълго пътуване ще се осъществи с повече от 300 презареждания на батериите и същия брой срещи с местните жители. Чрез интернет страницата си (www.electric-odyssey.com), това дуо кани всички да проследят путуването. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар