неделя, 8 януари 2012 г.

Bugatti Galibier отново отложен

Още новини по отношение на Bugatti Galibier. Пускането на четири местния луксозен седан се връща най-рано през 2015 г.
Управителния съвет на Volkswagen Grоup не е разрешил Galibier да влезе в серийно производство, той направи своя концептуален дебют на автомобилното изложение във Франкфурт през 2009 г..


 Ако Galibier получи зелена светлина, това ще отнеме още три или четири години, за да бъде финализирана серийната версия.
Според германското списание Auto Motor und Sport дизайна на Bugatti Galibier е бил променен. Както се съобщава още през октомври, шефа на Bugatti Volfgang Dürheimer не е напълно убеден от настоящия дизайн на лимузината и е върнал колата на чертожните дъски . В задната част ще има нов дизайн, както и при задните врати за влизане и излизане – трябва да е много по-лесно.


W16 двигателя от Veyron с мощност от 1001 конски сили ще бъде еталон за Galibier, като Dürheimer каза: "никое Bugatti не може да бъде по-слабо в сравнение със своя предшественик ". В момента Bugatti е продала всичките 300 броя на Veyron, но Molsheim смята, че все още може да продаде повече от 100 Veyron Grand Sports, като производството на тази версия е насочена към общо 150 единици . Затова Bugatti работи и за по- мощна версия , за да повиши продажбите на Grand Sport.
Докато тези Grand Sports не е продаден, Bugatti няма да бъде в състояние да започне и производство на Galibier. Така че не се изненадвайте, ако Galiber се забави отново в бъдеще.

Няма коментари:

Публикуване на коментар