понеделник, 5 юли 2010 г.

Renault показа супер концепцията DeZir

Френската компания Renault представи днес концепцията наречена DeZir, известна още като първото произведение на изкуството от новия главен дизайнер Laurent van den Acker.
Новата концепция носеща новата философия на дизайна Renault ще направи своя официален дебют през септември на автомобилното изложение в Париж .
Под капака на новата концепция се намира електрически двигател монтиран в средата на шаситo на автомобила, за да се оптимизира разпределението на тежестта върху предните и задните колела. Вертикално монтираните 24kW /h литиево-йонни батерии са взети направо от автомобила Nissan Leaf и поради тази причина пробега им остава същия 160 km. Електрическият двигател също така ще се използва за производство на други модели електрически автомобили на Renault, но ще бъде променен до 110kW (150 к.с.) и 226 Nm въртящ момент.
Автомобила може да се зареди напълно за 8 часа направо от електрическата мрежа или за 20 минути, като капацитета тогава е до 80 %. Също така се съобщава, че батериите може да се сменят благодарение на новата фирмена Quick Drop технология.
По отношение на новата концепция, френския производител обяви, че DeZir може да достигне 100 km / h само за 5 секунди, докато 50 km / h се постигат за 2 секунди. Пакета на DeZir за енергийна ефективност включва и системата KERS ( Кинетична система за възстановяване на енергия ), която се прилага във Formula 1. Това означава, че когато колата забавя, кинетичната енергия се възстановява и се съхранява в батерията и водачът може да използва тази енергия за временно увеличите силата в момента, в който си избере.

Няма коментари:

Публикуване на коментар