неделя, 4 юли 2010 г.

Bugatti Veyron счупи световния рекорд за скорост - достигна 434 km/h

Тъй като производството на Bugatti Veyron върви към евентуално приключване, от Bugatti са създали това, което вероятно ще бъде последната версия на водещия супер автомобил наречен Super Sport.
Bugatti изпрати своя официален тестов пилот Pierre Henri Raphanel на Ehra - Lessian високоскоростния овал на Volkswagen да изпробва първия излязал от завода Bugatti Veyron Super Sport модел. С представители на книгата "Гинес", записи на немски език за технически преглед от автомобилната агенция ( TÜV), Raphanel преминава през големите овали и в двете посоки.
С увеличената си мощност на двигателя от 1001 конски сили до величествените 1200 конски сили и ревизиран аеродинамичен пакет, Raphanel успя да достигне скорост от 427,92 и 434,2 km/h, като за средна скорост бе обявена от комисарите на Гинес - 431 km/. Tова е нов световен рекорд за сериен автомобил .
Първите пет произведени Super Sport модела са оцветени в същия черен и оранжев цвят като модела, който бе използван за реализирането на рекорда. От компанията обявиха, че всички модели преди да се доставят на собствениците си ще бъдат електронно ограничени в максималната си скорост до 415 km/h, за защита на гумите. Bugatti Veyron Super Sport ще бъде публично представен за първи път в Pebble Beach през август.

Няма коментари:

Публикуване на коментар