четвъртък, 15 юли 2010 г.

Тунинг от класа на G-Power върху BMW X6

Компанията G-Power отново преработи BMW X6, но този път тунерите му придават наистина ''брутален'' външен вид.
Достатъчно е да се каже, че моделът наречен G-Power RS Tpyhoon X6 Ultimate V10 притежава 662kW/900KS при 8000 об / мин. и 870 Nm въртящ момент при 6800 об. / мин. наистина оправдава името си. Трябва да се отбележи, че тинингования автомобил ще се произведе само в 5 екземпляра.

G-Power са използвали за този тунинг на X6, V10 двигател от BMW M5, но са увеличили обема от 5.0 л. на фабричния мотор до 5.5л, добавени са два компресора и теглото на колата е намалено със 150 кг. И резултатът е на лице.  Ускорението от 0-100 км/ч се осъществява за 4.2 секунди, а до 200 км/ч за по-малко от 13 секунди и максимална скорост от 330 км/ч.


За да спре това чудовище се грижи спирачна система с дискове от 410 мм, а задвижването се предава на задните колела. Що се отнася до други промени, те включват G-Power шест-степенна скоростна кутия, G-Power Widebody-Kit "Typhoon RS ", което включва различна предна броня с големи отвори за въздух, разширени калници, нови прагове, задна броня с дифузьор спойлер на багажника, нов капак и нова изпускателна система. Освен това се предлага по-ниско окачване, 23 цолови G-Power "Silverstone" RS колела, елегантен интериор, ергономично оформен спортен волан, спортни седалки, елементи от въглерод и кожен салон, засега не се споменава каква ще бъде цената на новия тунинг на  BMW X6.

Няма коментари:

Публикуване на коментар