понеделник, 5 юли 2010 г.

Супер автомобил достига 483 km/h с 2000 конски сили

Изглежда 1001 к.с. на Bugatti Veyron не са достатъчни за някои любители на високите скорости и мощни автомобили, който притежават амбиции за власт и скорост. Е разбира се, че винаги ще се намерят хора, които ще искат да притежават най-модерните технологии и да се возят на автомобил притежаващ повече от 2000 конски сили и достигащ максимална скорост малко над 483 km/h. Да такъв автомобил, вече е реалност и се нарича Dagger GT и ще се появи в продажба през 2011 година. Дизайна на  Dagger GT е базиран на Corvette Cheetah concept и обещава да се подобри всички познати рекорди в автомобилната индустрия, като да бъде най-бурзия автомобил по права линия и да бъде най-бързият около Нюрбургринг.
Екипиран с мулти-горивна функция на Tom (бензин / метанол / водород / етанол) алуминиевия 572 Twin Turbo двигател, достига до 2000hp при 2710 Нм въртящ момент. Автомобила е оборудван с TranStar / Mendeola 6 -степенна скоростна кутия. Също толкова зашеметяващи, са обявените цифри, които реалното чудовище достига от 0 до 100 km/h за 1.5 секунди. Супер автомобила използва каросерия от въглеродни влакна
Dagger GT ще се предлага в три различни модела: ''един супер спортен само за писти, уличен спортист и ликсозна версия GT -X, който комбинира както скорост, така и комфорт ". Dagger GT ще се предлага в лимитирана серия, тъй като само пет автомобила ще бъдат направени през 2011 г. и две от тях вече са резервирани. Продажбите ще започнат през първата половина на 2011, а 10 единици ще бъдат доставени през 2012 г., като всяка кола ще струва най-малко $ 450,000.   

Няма коментари:

Публикуване на коментар