сряда, 7 юли 2010 г.

Aston Martin показа снимки на V8 Vantage N420

Компанията Aston Martin представи специална версия на суперавтомобила V8 Vantage носещ обозначението N420.
Машината се явява наследник на модела N400, пуснат от британския производител в ограничена серия в чест на победата на своя отбор на ''24-часова на Нюрбургринг''. 
От стандартния суперавтомобил, новия модел се отличава по наличието  на въглероден сплитер и дифузьор, боядисани черни отвори на предните калници, както и нови отвори на изпускателната система. Освен това новия автомобил е обут с 10-спицови 19-цолови лети джанти с гуми  Bridgestone Potenza.
Специална модификация на Астън Мартин V8 Vantage ще се предлага и в нови цветове. В салона на суперавтомобила са поставени спортни седалки с рамки от въглеродни влакна, а волана е облицован в кожа, също така арматурното табло е получило нов дизайн на приборите.
Тежеста на новия автомобил, в сравнение с базовия Vantage V8 е намалена с 27 кг.
Задвижването на суперавтомобила се осъществява благодарение на осем цилиндров бензинов двигател с 4.7 литра и мощност 426 конски сили, обединени в шест-степенна ръчна скоростна кутия. Според производителя, автомобила достига от 0 до 100 km/h за 4,9 секунди, а максималната скорост на V8 Vantage N420 е 290 километра в час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар