вторник, 19 юли 2011 г.

VW иска контрол над Suzuki?


Немския VW преди година и половина става собственик на дял от 20% в Suzuki.
Въпреки че марката във Volfsburg използва Suzuki за трамплин в азиатския пазар, а японците за достъп до нови двигатели от VW, все още не сме видяли партньорството между двете марки във всяка област.
Ситуацията се влошава значително, когато VW предполага да поеме главната роля в Suzuki, след което от японска страна се получава напълно охлаждане на отношенията между Hamamatsu-Volfsburg. 
Suzuki навлиза в партньорството с ясната цел, да запази своята автономия, за което германците не са били против, но според последните данни, от Ройтерс, Volkswagen иска да контролира японската марка, според водещ човек на Suzuki. Не само, че Volkswagen се опитва да контролира вземането на решения в рамките на Suzuki, но също така има планове за консолидиране на дружеството, от което на японците им настръхва косата. 
След сключването на партньорството вече над деветнадесет месеца, не е направено нищо. През този период, VW и Suzuki не са работили по всички съвместни проекти, и Suzuki няколко пъти се обърна към тях. Германците няма какво да предложат, когато става въпрос за споделяне на технология.Този опит за контрола в Suzuki би могло да накара японците да прекъснат партньорството и да потърсят щастието си с някой друг.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар