вторник, 5 юли 2011 г.

Идва ново Porsche 911


Новото поколение на Porsche 911 ще има световна премиера на автомобилното изложение във Франкфурт
(от 15 до 25 септември), като този модел в момента е с кодово име 991 и преминава през заключителния етап на развитие.


Този път наистина трябва да бъде нов модел, факт е, че това е третият по ред ново построен автомобил в почти петдесет годишната история на легендарния 911.


Първата истинска разлика от предшественика си, е фактът, че новата 911 ще бъде почти изцяло от алуминий. Друг факт е, че тя е със значително по-дълго междуосие от предшественика си, но точни данни все още не са известни. Около две трети от допълнителното пространство ще е зад водача, но новата 911 все още остава основно средство за двама пътници.


Третата основна разлика е замяната на хидравличната система със сервоусилвател на волана за електро-механично въздействие.
Новият 911 е много по-лек от предшественика си, въпреки по-големите колела, спирачки, вградени защити от удар и други подобни. Също така е малко по-нисък с по широка следа.
Що се отнася до двигателя, засега се знае, че се задвижва от 3,8 литров двигател, а базовият модел ще има обем на двигателя до 3,4 литра. По-специално, това е подобрена версия на двигателя на Boxster S, която ще развива около 360 к.с.. Мощноста на двигателя от 3.8 литра ще бъде около 400 к.с.


В крайна сметка, повече мощност и по-малко тегло ще означава по-добро ускорение, като се очаква, Carrera S да ускорява от 0-100 км / ч за 4.5 секунди, а за ускорение на 3,4 литровия модел до 100 км/ч ще са нужни 4,8 секунди .


Няма коментари:

Публикуване на коментар