неделя, 3 юли 2011 г.

Mitsubishi EVO XI - допълнено


Преди няколко месеца се появи информация, че Mitsubishi планира да закрие своя спортeн модел Lancer Evolution, а по-късно, че EVO серия все пак ще продължави да съществува.
По време на автомобилното изложение в Женева (през март) японците официално потвърдиха, че на пазара ще се появи наследник на текущата Mitsubishi EVO X, единственият въпрос е каква кола да бъде представена коректно.
 

А именно, автомобила ще бъде в съответствие с новите тенденции, така че Evo XI трябва да получат хибридна задвижваща система. Преди няколко месеца говорихме за комбинация от дизелов двигател и електрически мотори, в съответствие с новини, публикувани от някои сайтове в САЩ. EVO XI ще комбинира 2.0 литров турбо бензинов двигател, който ще задвижва задните колела и електрически двигател задвижващ предните колела с литиево-йонни батерии. Също така, автомобила ще може да се кара само на електричество, но само за къси разстояния и при по-ниски скорости.
 

EVO XI модел 2013 година следва да има около 350 к.с., а от 0 до 60 мили в час (96 км / ч) ще се ускори до около 4.5 секунди и максимална скорост електронно ограничена до 250 км/ч.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар