вторник, 19 юли 2011 г.

Jaguar разработва SUV



След като дълго се съпротивляваха от Jaguar, компанията е на път да се подчини на призива на клиентите за нуждата от SUV.
Според новия график на британската компания ще бъде добавен и голям 4x4 модел, съчетаващ лукс и динамика.
На пръв поглед, липсата на Jaguar в сегмента на SUV не е шокираща. Както знаем английската марка е собственост на Tata Group, която също така притежава Land Rover. Тази стратегия избягва вътрешната конкуренция. Но също така лишава Jaguar от един доходен пазар. Това скоро ще бъде в миналото. Компанията от Ковънтри сега се готви да влезе в света на 4x4. Без съмнение ще се конкурира с модели като BMW  X5 , Mercedes  ML и Porsche Cayenne . И противно на всички очаквания, Jaguar няма да избере най-лесния начин. Платформата на този голям SUV наистина не трябва да се взима от гамата на Land Rover.

Вместо това, той ще се базира на платформата на модела XF. Тази база е наистина много по-лека от тези на английските братовчеди Range Rover и Range Rover Sport , което ще гарантира по-динамично шофиране. В допълнение, тя вече се адаптира към задвижване на всички колела, тъй като марката разработва система за задвижване на четирите колела в САЩ. 

Все още не е ясно точно кога ще се появи новия SUV на Jaguar, но е ясно, че няма да е преди края на 2012 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар