четвъртък, 7 юли 2011 г.

Mazda работи по модела MX-5


Следващото поколение Mazda MX-5 ще комбинира 4-цилиндров двигател с турбо,
малък обем и с намален размер на теглото, което трябва да доведе до връщане на философията на гъвкави и икономически достъпни спортни автомобили.


Mazda очевидно е поставила за цел да намали теглото, очевидно около 900 кг, което би означавало намаляване на теглото под тази на оригинала и най-успешен модел произвеждан през 1989 година. 
Aвтомобилите от преди време бяха оборудвани с много по-ниско ниво и липсваха защитити за пътниците. Само тези две позиции са допринесли най-много за увеличаване на теглото на превозните средства, през днешния ден. 
Запознати съобщават, че целта със сигурност ще бъде постигната поради намаленото тегло при много от елементите. Намалява себроя на компонентите, техните размери и тегло, използват се по-леки материали и други подобни. Въпреки това, основният материал в производството ще остане стоманата поради по-ниските си цени.  
Във всеки случай, по-лекия автомобил ще позволи използването на по малка скоростна кутия, по-малки спирачки и други. Също така, вместо днешните 1.8 и 2.0 литрови двигатели, следващата MX-5 ще използва по-малък 4-цилиндров 1,5-литров турбо двигател с директно впръскване оптимизиран за нисък разход на гориво и емисии на CO2. 
Дизайнът ще бъде еволюция на предишните стилове, а въздействие върху новата MX-5 със сигурност ще има и концепцията Shinari от миналата година на автомобилното изложение в Париж, който въведе т.нар. Kodo дизайн философия. Очаква се, че новия автомобил ще бъде малко по-тесен и по-нисък от предшественика си, което ще доведе до по-малък коефициент на въздушно съпротивление.

Няма коментари:

Публикуване на коментар