петък, 1 юли 2011 г.

Идва ново Lamborghini - седан или кросоувър


Както вече е известно, от Lamborghini мислят за производство на нов модел. Говори се за лимузина (стандартна версия на концепцията Estoque) и кросоувър, но според източници, само един от тях ще бъде произведен.
Италианците съобщават, че тестването на прототипа и окончателното решение трябва да се направят много бързо. Нов модел на Lamborghini ще се появи на пазара за петдесетия рожден ден на марката, който ще се отпразнува през 2013-та година.

Концептуалния Estoque бе представен през 2008-ма в Париж и много хора вече вярват, че това ще бъде следващия модел на италианската марка. Новия модел ще получи задвижване на всички колела с V10 двигател от Gallardo с мощност от 560 к.с.

Ако се произвежда Crossover, то се предполага, че той ще има спортен дизайн, подобен на BMW X6, но вместо пет, този модел ще има само три врати. Като член на Volkswagen Group от Lamborghini се очаква да бъде в състояние да използва платформата на Porsche Cayenne.
За Lamborghini такова намерение не е изненадващо като се има предвид, че моделите Porsche Cayenne и Panamera се оказаха златни кокошки, които доведаха до огромни печалби на германците. Ето затова е разбираемо, че в цялата история иска да се включи и Lamborghini.

Няма коментари:

Публикуване на коментар