вторник, 26 юли 2011 г.

Нов Mini от 2013


Новото, трето поколение на новата генерация на Mini ще се предлага в десет различни версии
и напълно ще се интегрира в семейството на моделите на BMW.
На първо място ще бъде предложено редовния Mini с 3-врати, с кодово име F56, който ще бъде на пазара през 2013 г. и ще бъде първият достъпен модел от ново поколение. Другите варианти в крайна сметка ще достигнат на пазара в средата на това десетилетие, а сред тях ще бъдат новите версии на Clubman, Countryman и новия MPV с име Traveller.


Във всеки случай, новото поколение ще се базира на платформата на новото BMW и носи означението UKL1, и ще се използва от някои модели на BMW. Това е платформа със задвижване на предните колела.

Новото трето поколение Mini, ще бъде задвижвано от нова линия 3-цилиндрови двигатели на BMW. Главната особеност на новия двигател ще бъде основно по-голямата икономичност в сравнение с настоящите гама от двигатели. Що се отнася до мощноста, се очаква тя да бъде между 125 и 170 к.с.

Също така ще се предлага и нов 2.0-литров турбо двигател с около 250 к.с.. Освен това ще се предлага и JCW версия, която може да задвижва четирите колела. UKL1 ще бъде в състояние да послужи като основа за инсталирането на хибридна задвижваща система. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар