вторник, 19 юли 2011 г.

Audi Q6


С пускането на новите BMW X5 и Mercedes ML, Audi изостава в продажбите при SUV сегмента
и поради тази причина е решен да им се противопостави, като стартира производството на SUV 4.80 м дълъг под името Q6. Неговите съперници имат много години продажби на пазара.


С 5.09 м дължина,  Q7 изглежда малко голям за страната ни. Що се отнася до малкия си брат, Q5 , 4.63 м мястото му е да си го кажем до BMW  X3 и Mercedes  GLK . В гамата на Audi няма SUV модел между двата описани по горе, който адекватно да отговаря на X5 и ML. 

Тази роля ще бъде назначена за новия SUV Q6, който трябва да се появи до 2014 г.. Този път, дължината ще бъде 4.80 м, размери, сравними с етзи на конкуренцията. Започвайки с Volkswagen Touareg и Porsche Cayenne , които споделят една и съща платформа. Но марката с пръстените с нетърпение очаква да направи по-добър SUV и от тези двама братовчеди, като използва разумен микс от материали, включително и алуминий за покрива или капака и луксозно изпълнение.

Изградена въз основа на същата платформа и предложена на пазара през 2013 г., следващата Q7 ще използва тази рецепта за да намали  370-400 кг, и да получи тежест по-малка от два тона. Много по-малко тежкия, Q6 трябва да покаже разумно тегло за определената категория. Старт & Стоп системата, може също така ще намали апетита на гориво. Да не говорим за двете хибридни версии, които се очакват. Всичко ще бъде покрито от тяло напомнящо на купе, дори профила ще бъде малко по радикален от  X6 на BMW, само за да поддържа комфорта и добрата видимост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар