неделя, 18 декември 2011 г.

Subaru XV


Subaru е готов за сериозна атака на европейския пазар.

Един от най-популярните класове на европейския пазар е класа на големите кросоувъри в стил комби, където пространството, комфорта и качеството на интериора е една от основните функции. Мнозина вярват, че най-добрите в тази ниша са кросоувъра Nissan Qashqai, въпреки че Hyundai ix35 и направи голяма крачка напред. Това е мястото, където Subaru вижда шанса си и се опитва да използват опита от американския пазар с модела Sport Outback и на европейския пазар, където наскоро стартира новия модел XV.


Това е кросоувър с висок просвет и стандартно задвижване на четирите колела от двигател тип Boxter. Освен това Subaru ще предлага два бензинови двигателя - 1.6-литров с 112 к.с. и 147 к.с. и  2.0L. Японският автомобилен производител очаква повечето купувачи да се решат да закупят 2.0-литровия дизел, който предлага най-добрата комбинация от мощност и икономичност. Неговата мощност е 144 к.с. и 349 Нм въртящ момент, а мощността се предава към четирите колела посредством шестстепенна ръчна или секвенциална по избор CVT трансмисия.


Единственото друго предаване е петстепенна механична предавателна кутия, която се предлага само за 1.6-литровия модел. Потреблението на горива средно е 4.5 литра на 100 км. XV постига ускорение до 100 км / ч за 9.3 секунди и максимална скорост от 197 км / ч.
Журналистите от британското списание Autocar получиха възможност да тестват един от първите модели излезли от производство и поставиха критика на дискомфорт и шум при ниски скорости. Въпреки това, при градско шофиране XV се държи като всеки друг кросоувър на пазара, и се очаква да бъде още по-добър в близко бъдеще, когато се появи и допълнителен 170 к.с. дизелов двигател.
Интериорът както се твърди също е изработен от качествени материали и има достатъчно място и на двата реда седалки. С 380 литра обем на багажника пространство е достатъчно добре за по-младите хора, които искат семеен кросоувър за ежедневно шофиране, но все пак са по-малки от лидерите в класа си, които предлагат достатъчно място за тези, които осъществяват всяка година семейна почивка.
На цена от 26,000 евро (около $ 34,600) за тествания модел XV дава много, но въпреки това за тази цена има много по-добър избор с доказано качество и име, с който не трябва да страдате в ежедневното градско шофиране. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар