сряда, 14 декември 2011 г.

Alfa Romeo Giulia идва през 2014


След няколко неочаквани забавяния, наследника на модела 159, Alfa Giulia, ще се появи на пазара през 2014-та година, във версия лимозина и Sportwagon.

Новата Alfa ще се основава на Fiat-Chrysler CUSW (C-сегмент, САЩ съвместими, Wide) платформа, която ще служи като основа за планирания от групата модел, като Dodge Dart.


Платформата е много гъвкава и може да поддържа задвижване с предно и задвижване на всички колела. Нейната модулност може да послужи като основа за модели с размера на компактно спортно купе или кросоувър със седем места. Alfa Romeo трябва да представи и т.нар. CUV, който ще се базира на същата платформа и ще има много общи части с Giulia. Най-вероятно този автомобил ще има отделно име и ще бъде свързан с моделното семейство Giulijiа



Засега няма конкретни данни за техническите характеристики на автомобила, но в Европа трябва да се предлагат турбо двигатели на Fiat. Във всеки случай, не липсва и енергия, и ако Alfa иска да увеличи своя скромен пазарен дял, трябва да бъде разположена в т.нар. близост до премиум сегмента.
По-специално, Alfa иска да бъде там, където Volvo се намира днес, за което трябва да направи значителни технологични крачки напред, особено по отношение на качество и надеждност, където италианците все още изостават от конкуренцията. Допълнително предимство ще се очаква да бъде по-изгодна цена и по-дълга гаранция. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар