четвъртък, 29 декември 2011 г.

Lancia Imperiale - скици на възможния наследник на Thesis


Ако има в Европа автомобилна компания, която се намира в продължителна криза на идентичността и това трае по-дълго от другите, то това е италианската Lancia.
Концерна Fiat Group, който включва и споменатата компания се опитва да възроди марката чрез увеличаване на диапазона от различни модели на Chrysler, включително и пълноразмерен седан 300 и минивана Town & Country, но тези опити не доведоха до нищо хубаво. В последните години Lancia е избрала една много странна посока. Ако в далечното минало голям актив за италианците беше купе модел Lancia Flavia Coupe с новаторски двигател V4 - спортна и в същото време доста луксозна, както и можете да си спомните 10 шампионски титли в Световния рали шампионат (което също е много впечатляващо), то сега дизайнерите осъществяват изработка на модели с ултра-радикален дизайн, който възпира повечето потенциални купувачи . Само италианците се опитват да купуват автомобили Lancia единствено от желанието да подкрепят своите автомобили. И докато компанията се опитва безуспешно да намери мястото си в автомобилния свят днес.


Независимия дизайнер Дейвид Кардосо е един от тези, които не са доволни от настоящата ситуация в Lancia и по специално от дизайна на новата Thema. "Когато Lancia наскоро представи нова Thema, построена на основа на американския седан Chrysler 300C, аз бях много разочарован, защото Lancia се отказала от италианския дизайн. Imperiale е опит да се създаде един достоен наследник на Thesis”, - каза Кардосо. Името Imperiale е избрано не случайно. По този начин, дизайнерът иска да се свържат двете марки по един по-подходящ начин - комбиниране на италианския дизайн и американски наследство. Фирмата произвежда собствен луксозен модел, наречен Chrysler Imperial от 20-те и 80-те години на миналия век, а след това е направен и неуспешен опит за съживяване на модела в началото на 1990.


Lancia Imperiale във визиaта на Дейвид Кардосо е един бъдещ луксозен модел  възраждащ италианските автомобили. Динамичният и уважаван външен вид е вдъхновен от предишните успешни италиански модели, като например, Gamma Berlina, който е произведен в края на 70-те години на миналия век. И този нов модел следва модните тенденции, които винаги разграничават колата безпогрешно като Lancia. Колко добре се приема предложения дизайнерите на компанията не е известно, но е факт, че италианците се нуждаят от свежи дизайнерски решения - няма съмнение. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар