събота, 10 декември 2011 г.

Mercedes работи по S-Class Coupe и S Cabriolet


Mercedes се готви за представяне на изцяло новия S-Class (W222), които ще бъде пуснат в продажба в края на 2012 година.

Настоящият Mercedes S е на пазара от 2005 г. насам, а през 2009 година немската марка показа актуализирана версия.


В допълнение към новия облик на екстериора, новият Mercedes S ще получи нов интериор и по-икономични двигатели (включително, разбира се хибридна версия), а  безопасността на пътниците ще бъде на още по-високо ниво.
Повече внимание обаче привлича новата информация за бъдещи варианти, особено четири-седалков кабриолет.

А именно, в допълнение към стандартния седан ще се предлагат и версии с удължена колесна база (от 2013 г.). За купувачите ще бъде наличен и модел, който ще замени CL през 2013 и гореспоменатия кабриолет вариант, който се очаква да се появи на пазара през 2014-та година.

Гамата от двигатели в новата S-Class ще включва бензинови и дизелови двигатели с мощност от 204 к.с. до 544 к.с., а по-късно и AMG модел с най-много 650 коня. Също така се предполага, че ще има и хибридна версия.
През 2007 г. на Detroit Motor Show Mercedes представи концептуален кабриолет на базата на S-класа с увеличено междуосие. Тази концепция е наречена Ocean Drive с четири врати, дължинате и е от 521 см и се задвижва от V12 двигател с 517 к.с.. Въпреки това, серия S-Class Convertible вместо 4 врати ще притежава само 2 врати, както и бъдещия S-Class Coupe, на която ще се основава бъдещия кабриолет. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар